Svenskt Näringsliv

Nyhetskompass om Svenskt Näringsliv

Hur vet jag om jag behöver en walk in closet?

Funderar du på att renovera din bostad och göra om lite grann? Eller har du kanske flyttat in i en helt ny bostad? Oavsett hur din aktuella situation ser ut kan du säkert ha funderat över om du behöver en walk in closet där hemma. Det enkla svaret är att du sannolikt skulle gynnas av att göra en sådan investering. Men hur vet man egentligen om man faktiskt behöver och har nytta av en sådan?

 

Likt fallet är med många andra beslut kring förbättringar i bostaden som du kan fatta beror svaret på flera olika faktorer. I denna artikel belyser vi några av dessa för att hjälpa dig att göra ett bra val!

3 saker att ha i åtanke om du funderar på att skaffa en walk in closet

När du funderar på om du borde skaffa en klädkammare finns det flera olika faktorer att ha i åtanke. Du bör framför allt fundera på att skaffa en walk in closet om du:

 

 • Vill få mer utrymme för dina kläder och accessoarer. Den första tanken som du bör fundera över är utrymmet. Till att börja med kan du vilja ha mer utrymme för att förvara dina kläder, skor och accessoarer på ett snyggt och prydligt sätt. Men har du också detta utrymme i din bostad eller skulle det blir alltför trångt om du klämde in en klädkammare?
 • Behöver mer plats att förvara dina plagg på. En annan relevant fråga som du bör ställa dig är om du behöver mer plats att förvara dina plagg på. Om så är fallet kan onekligen en walk in closet vara en bra lösning för dig. En sådan kan hjälpa dig att snabbt och smidigt hitta exakt de kläder som du vill ta på dig. Detta utan att du behöver röja runt bland garderober och byrålådor.
 • Lägger en stor vikt vid din livsstil och ditt utseende. Ägnar du mycket tankeverksamhet och pengar åt att uppnå och bibehålla en viss livsstil? Lägger du ner mycket tid och energi på ditt utseende? I sådana fall kan du sannolikt vilja skaffa en klädkammare, och då gärna en som matchar din personlighet och livsstil.

Upptäck takvårdsföretaget som verkar i Uppland

SVEA Takvård är en aktör inom takvårdsbranschen som bedriver sin verksamhet i Uppland och i Stockholm. Men vilka tjänster erbjuder de, och vad gör dem unika jämfört med sina konkurrenter? Fortsätt läsa för att lära dig mer om detta företag och få svar på dessa frågor!

Svea Takvård tillhandahåller sina tjänster till husägare i Uppland

Några viktiga saker att känna till om SVEA Takvård och dess verksamhet i Uppland inkluderar:

 • Företagets arbetsområde. Företaget tillhandahåller sina tjänster i hela Uppsala med omgivande områden, inklusive närliggande städer.
 • Säker och professionell takrengöring. Eftersom det kan vara farligt och skadligt att rengöra tak själv, erbjuder de säkra och pålitliga lösningar med rätt utrustning och kompetens. Deras erfarna takvårdare ser till att ditt tak blir rent på ett effektivt och professionellt sätt.
 • Påverkan på husdjur och växter. Rengöringsmedlen som används av företaget är inte skadliga i utspädd form. Det rekommenderas dock att du undviker att samla upp avrinningen under arbetet och de två närmaste regnskurarna för bevattning eller konsumtion. Känsliga och/eller ätbara växter bör flyttas eller skyddas under arbetet.
 • Ingen högtryckstvätt eller takmålning. SVEA Takvård har valt att inte erbjuda dessa tjänster eftersom de kan skada takets yta och göra det mer mottagligt för skadlig påväxt. I stället fokuserar de på skonsamma och effektiva metoder som bevarar takets kvalitet och prestanda på lång sikt.

Satsa på kvalitativ takbesiktning och takvård

Att anlita SVEA Takvård i Uppsala för professionell takbesiktning och takvård är ett klokt beslut för att skydda ditt hem och din fastighetsinvestering. Med deras breda tjänsteutbud och expertis inom olika taktyper, samt deras miljövänliga och effektiva metoder, kan du vara säker på att ditt tak kommer att vara i toppskick för att klara alla väder och förhållanden.

Flexkontot tillhandahåller flexibla lånemöjligheter

I dagens snabbt föränderliga ekonomiska landskap är det viktigt att ha tillgång till snabba och enkla lånemöjligheter. Kreditkonton har vuxit i popularitet som en pålitlig och flexibel finansieringslösning för individer och företag. Flexkontot är en av de aktörer som tillhandahåller denna möjlighet på konsumentmarknaden. I den här artikeln går vi igenom fördelarna med att använda dessa krediter och berättar hur du kan öppna ett för att låna pengar på ett enkelt och bekvämt sätt.

Fördelarna med att låna pengar hos Flexkontot på ett flexibelt sätt

Ett kreditkonto är en typ av konto som ger dig möjlighet att låna pengar upp till en viss kreditgräns. Du kan använda krediten efter behov och betalar endast ränta på det belopp du faktiskt använder. Kreditkonton är en flexibel lösning eftersom du kan återbetala lånet i din egen takt och låna ytterligare pengar om det behövs, så länge du inte överstiger din kreditgräns.

Fördelarna med att ansöka om en sådan kredit via Flexkontot inkluderar följande aspekter:

 • Flexibilitet. Ett kreditkonto ger dig möjlighet att låna och återbetala pengar efter dina egna behov och ekonomiska situation.
 • Låg ränta. Jämfört med andra lånemöjligheter, såsom kreditkort och snabblån, har dessa krediter ofta lägre räntor.
 • Ingen förskottsbetalning. Du behöver inte betala något i förväg när du öppnar ett kreditkonto. Därmed är dessa krediter mer lättillgängliga för många användare.
 • Ekonomisk säkerhet. En sådan här kredit kan fungera som en finansiell buffert i nödsituationer, vilken ger dig tillgång till pengar när du behöver dem som mest.

Det är hyfsat enkelt att öppna ett kreditkonto

Det är inte särskilt komplicerat att öppna ett kreditkonto. I grova drag går du tillväga på följande sätt:

 • Välj en bank eller ett finansinstitut. Gör din research och välj den bank eller det finansinstitut som erbjuder dig de bästa villkoren. Vi anser att Flexkontot är ett bra alternativ. Men jämför räntor, avgifter och kreditgränser innan du fattar ett beslut.
 • Ansök om kreditkonto. När du har valt en bank eller ett finansinstitut är det dags att ansöka om kreditkontot. Du kommer att behöva fylla i en ansökan och lämna in vissa dokument och en kreditupplysning kommer att göras.

Svårare än så är det faktiskt inte!

Att låna 500 kronor: när ett mindre lån kan vara lösningen

Ibland kan man stöta på oväntade utgifter som kräver en snabb lösning. Ett mindre lån, som när du ska låna 500 kr, kan vara ett sätt att lösa tillfälliga ekonomiska problem. I texten nedan kommer vi att undersöka vad det innebär att ta ett sådant mindre lån, vilka alternativ som finns och vad man bör tänka på innan man tar steget till att göra en låneansökan.

Varför låna 500 kr?

Det kan finnas flera skäl till att man överväger att låna 500 kr:

 • Oväntade utgifter. Om du stöter på en oväntad utgift, till exempel en räkning som måste betalas omedelbart eller en akut bilreparation, kan ett lån på 500 kr vara till hjälp för att täcka kostnaden.
 • Undvika att övertrassera kontot. Ett mindre lån kan hjälpa dig att undvika att övertrassera ditt bankkonto och därmed undgå övertrasseringsavgifter och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet.

Alternativ till att låna en ”femhunka” kan vara:

 • Sms-lån och snabblån. Sms-lån och snabblån är små, kortfristiga lån som ofta erbjuder snabb utbetalning. Dessa lån kan vara ett alternativ om du behöver låna en femhundring snabbt. Det är dock viktigt att tänka på att räntorna på dessa lån ofta är höga och att lånet måste återbetalas inom en kort tidsperiod.
 • Kreditkort. Om du har ett kreditkort med tillräckligt kreditutrymme kan du använda det för att låna 500 kr. Det är viktigt att betala tillbaka beloppet så snart som möjligt för att undvika höga räntekostnader.
 • Vänner eller familj. Att låna pengar från vänner eller familj kan vara ett alternativ om du behöver ta ett lån på en femhundring. Det är dock viktigt att kommunicera tydligt om villkoren för lånet och när det ska återbetalas för att undvika eventuella missförstånd eller konflikter.

Vad bör man tänka på innan man lånar detta belopp?

Innan du bestämmer dig för att låna detta belopp är det viktigt att överväga följande:

 • Räntekostnader. Var noga med att jämföra räntor och avgifter för olika lånealternativ innan du bestämmer dig. Höga räntekostnader kan göra att lånet blir dyrare än vad du först tänkt.
 • Återbetalningstid. Se till att du är medveten om återbetalningstiden för lånet och att du är säker på att du kan betala tillbaka lånet inom den angivna tidsramen.

Så här bokar du en buss i beställningstrafik

Att boka en buss i beställningstrafik kan vara ett effektivt sätt att transportera en grupp människor till ett evenemang eller resmål. Bokningen kan vara en enkel process om du följer dessa steg. Genom att planera i förväg och välja rätt bussföretag kan du se till att din grupptransport blir så smidig och bekväm som möjligt. Men hur bokar man då en sådan buss och vad ska man tänka på?

Vad du bör tänka på när du ska boka buss i beställningstrafik

Här är en praktisk guide till att boka en buss i beställningstrafik:

 

 • Bestäm dina behov och planera din resväg. När du ska börja leta efter en buss att hyra behöver du tänka på dina behov för resan. Hur många personer kommer att resa? Vad är ditt resmål och hur lång tid kommer resan att ta? Genom att bestämma dina behov kan du smalna ner dina alternativ och få fram den bästa bussen för din grupp och er specifika resa.Du bör också planera din resväg i förväg så att du kan ge denna information till bussföretaget. Det kan hjälpa företaget att beräkna tiden och kostnaden för resan och se till att de har rätt typ av buss för dina behov.
 • Kontakta ett bussbolag. Kontakta ett bolag som erbjuder buss i beställningstrafik och beskriv dina behov. Företaget kan ge dig råd om vilken typ av buss som passar din grupp och resmål och kan också ge dig information om priser och tillgänglighet.
 • Skriv ett avtal. Skriv ett avtal med bussföretaget där du beskriver alla detaljer om resan, inklusive betalning och eventuella avbokningsregler. Se till att du har en kopia av avtalet för din egen referens. Du bör också i avtalet eller i bokningen bekräfta alla detaljer med bussföretaget. Det bör framgå avgångs- och ankomsttider, kostnad, resväg och vilken typ av buss som du kommer att hyra. Kontrollera också att alla bekvämligheter du önskar finns i bussen såsom toaletter, DVD och säten med extra benutrymme finns tillgängliga och finns med i bekräftelsen.
 • Boka i så god tid som möjligt. Boka din buss i god tid för att säkerställa att du får den buss du vill ha och att priset är det bästa möjliga.

Därför är en fastighetsbox för post & paket bättre än ett brevinkast

En fastighetsbox för post & paket är en smart lösning för fastighetsägare som vill göra det lättare för post- och paketleverantörer att leverera försändelser. Fastighetsboxar finns i olika storlekar och former och kan monteras på en lättåtkomlig plats på fastigheten.

Om du vill ha en trygg och effektiv lösning för din fastighet, överväg att installera en sådan fastighetsbox.

Anledningar till att ha en fastighetsbox för post & paket

Här är några anledningar till varför en fastighetsbox är överlägsen ett brevinkast:

 • Storlek. En fastighetsbox är större än ett brevinkast. Det innebär att det kan hantera både små och stora paket. Ett brevinkast är ofta för litet för att hantera större försändelser. Det kan tvinga leverantören att lämna paketet på en annan plats eller ta med det tillbaka till kontoret. En fastighetsbox är utformad för att rymma både små och stora försändelser. Detta gör det enklare för leverantören att leverera alla typer av paket.
 • Säkerhet. En fastighetsbox för post & paket ger också ett högre säkerhetsskydd än ett brevinkast. Ett brevinkast kan vara känsligt för inbrott och tjuvar kan enkelt ta sig in. Detta genom att bryta upp dörren eller använda en fiskespö för att nå in och plocka ut posten. En fastighetsbox däremot är oftast utformad med ett mer robust låssystem som skyddar posten och paketen från tjuvar och inbrott.
 • Skydd mot vädret. En fastighetsbox skyddar även post och paket från väder och vind. När brevinkast placeras på ytterdörren eller på fasaden är posten och paketen exponerade för vädrets makter såsom regn, snö och vind. Detta kan leda till att försändelserna blir blöta, skadas eller går förlorade. En fastighetsbox å andra sidan skyddar posten och paketen från väder och vind. Det säkerställer att de kommer fram i bästa skick.
 • Enkelhet. En fastighetsbox är också enklare för leverantörerna att hantera. När en försändelse lämnas i en fastighetsbox kan leverantören enkelt låsa och lämna platsen utan att behöva leta efter brevinkast eller andra platser att lämna försändelsen. Fastighetsboxar är vanligtvis placerade på en lättåtkomlig plats och är tydligt märkta. Det gör det enkelt för leverantörerna att hitta och använda dem.

När bör man ansöka om ett företagslån för aktiebolag?

Att ansöka om ett företagslån för aktiebolag kan ibland kännas lite skrämmande. Men ofta är det helt nödvändigt att göra detta för att du som företagare ska kunna säkra den finansiering som du så väl behöver. Med hjälp av de pengar som lånas kan du bland annat skala upp din verksamhet eller skapa avkastning på kapitalet på andra sätt.

Men som alltid är tajmingen A och O. Detta är viktigt att ha i åtanke när du överväger att ansöka om ett företagslån för aktiebolag. Du behöver skicka in din ansökan i rätt tid. Genom att göra detta kan du öka sannolikheten för att ansökan beviljas. Läs vidare så berättar vi mer!

Då är det rätt tid att ansöka om ett företagslån för aktiebolag

När du funderar på huruvida det är dags att göra en låneansökan kan du tänka på att:

 • Du bör ha en tydlig plan för lånet. Ett av de bästa tillfällena att ansöka om ett företagslån för aktiebolag är att ha en tydlig plan för när pengarna ska användas. Långivaren vill se att du har en tydlig plan på plats för hur pengarna ska användas och betalas tillbaka. Du kan bland annat använda pengarna för att köpa in mer lagervaror, anställa ny personal eller uppgradera affärskritisk utrustning.
 • Tillväxt är en positiv signal för långivare. Ett annat bra tillfälle att ansöka om ett lån är när ditt företag kan uppvisa en stadig tillväxt. Då kommer nämligen långivare vara mer benägna att bevilja ditt företag ett lån. Detta då företaget växer och har en tydlig historik som osar framgång. Några exempel på nyckeltal som indikerar tillväxt är: en ökande försäljning, ett positivt kassaflöde och en växande kundbas.
 • En hög kreditvärdighet och stark finansiell historik är positivt. Det kan också vara en bra tidpunkt att ansöka om ett lån om du har en hög kreditvärdighet och en stark finansiell historik. Detta är trots allt faktorer som långivare kommer att kika på när de bedömer ditt företags förmåga att betala tillbaka lånet. Om ditt företag stämmer in på denna beskrivning anses risken att låna ut pengar vara lägre och du kan därmed låna till en lägre ränta.

En truckutbildning hjälper dig att stärka dina aktier

Truckar är viktiga redskap i många olika branscher. Några exempel på branscher där dessa används särskilt flitigt är de där företagen har ett lager, bygger någonting eller tillverkar något. Därför är de särskilt viktiga för bygg-, tillverknings- och logistikbranschen. Om du arbetar inom någon av dessa branscher bör du därför överväga att gå en truckutbildning.

Din truck är trots allt ett viktigt redskap i arbetet. Den hjälper dig lyfta och förflytta tunga laster samt jobba på ett mer produktivt och effektivt sätt. Men myntet har även en baksida: en truck är farlig att använda om den används på fel sätt. Därför bör du som framför trucken ha gått en truckutbildning så att du kan hantera maskinen på rätt sätt.

3 skäl att gå en truckutbildning om du kör truck i ditt arbete

Det finns många olika skäl till varför du kan vilja gå en truckutbildning om du kör truck i ditt arbete:

 • Du lär dig att minimera risken för olyckor i arbetet. En av anledningarna till att gå en sådan här utbildning har med säkerheten att göra. Som vi redan har nämnt är en truck en kraftfull och potentiellt farlig maskin. Därmed kan det vara förenligt med skada eller död om den inte hanteras på ett säkert sätt. Genom att utbilda dig i säker användning av truckar kan du få värdefulla insikter som hjälper dig att minimera risken för olyckor i arbetet.
 • Du stärker dina aktier som en värdefull medarbetare. Ett annat skäl är att du genom att gå denna utbildning visar för din arbetsgivare att du är driven och vill utvecklas. Samtidigt visar du även för andra potentiella arbetsgivare att du faktiskt har den kunskap och färdighet som krävs för att köra en truck på ett säkert sätt. På så vis kan du stärka dina aktier som en värdefull medarbetare och därmed få en bättre förhandlingsposition när det vankas lönesamtal.
 • Det finns sannolikt en utbildning nära dig. Det är förmodligen enklare och mer okomplicerat att gå en sådan här utbildning än vad du inbillar dig själv. Det finns flera olika aktörer på marknaden som erbjuder denna typ av utbildningar. Därmed kan du sannolikt hitta en utbildning som är belägen nära dig geografiskt sett.

En gunga & gungställning till lekplatsen främjar barnens hälsa

Det är ingen hemlighet att såväl du själv som dina barn kan må bättre av att sluta ligga i soffan. Vi människor är inte skapta för att sitta still och vara orörliga. Vi mår istället som bäst när vi får röra på oss och motionera – fysisk aktivitet stärker vår fysiska och mentala hälsa. Därför kan en gunga & gungställning till lekplatsen visa sig vara en värdefull investering i barnens hälsa. Den låter trots allt de barn som använder den komma ut i den friska luften och gunga, vilket alltså är fördelaktigt för deras hälsa.

En gunga & gungställning till lekplatsen kan förbättra barns sömnkvalitet

Ett barn som går i skolan ägnar hela dagarna åt att lära sig saker och ting. Dessutom har de ofta också roligt på rasterna samt rör på sig tillsammans med sina skolkamrater. Men när det till slut är dags att gå och lägga sig mot slutet av dagen kan de ofta ha lite svårt att somna, precis som vi vuxna ibland har. På så vis kan en gunga & gungställning till lekplatsen vara till hjälp då den faktiskt kan förbättra barns sömnkvalitet.

För visst, barnen kanske inte ligger i sängen och funderar över de räkningar som ska betalas, de matvaror som ska inhandlas eller det arbete som ska utföras nästa dag. Men deras små hjärnor kan fortfarande löpa amok och tankarna kan lätt vandra från det ena till det andra. Så om de inte har tagit ut sig genom att röra på sig under dagen kan de få svårt att komma till ro och finna en verklig sinnesro när det är läggdags. Därför är det så viktigt att de får möjlighet att springa omkring och leka, klättra, gunga m.m.

Gungandet har även en rad ytterligare positiva effekter på barn

Dessutom finns det faktiskt fler fördelar än enbart de som har nämnts ovan med att skaffa en gunga & gungställning till lekplatsen som barnen kan använda:

 • Gungandet kan på sätt och vis vagga barnen in i en trötthet som håller i sig framåt kvällen.
 • Att gunga är ett sätt för många barn att varva ner och finna ro.
 • Framför allt barn med autism, ångest eller OCD kan lindra sin stress genom att gunga.

Så kan virtuella assistenter förenkla ditt arbetsliv

I takt med att allt fler branscher i högre utsträckning digitaliseras inser många företag vikten av att anlita virtuella assistenter. Dessa kan nämligen tillföra mycket värde och förenkla arbetslivet för många medarbetare i organisationen. Genom att anlita rätt VA kan du få hjälp att styra upp och hantera ditt arbetsflöde på ett mer effektivt sätt. Dessutom kan personen vara behjälplig genom att utföra vissa tråkiga eller tidsödande arbetsuppgifter åt dig. På så vis kan du lägga mer tid på att jobba med de viktigare delarna av ditt arbete.

 

Därför kan virtuella assistenter vara precis vad du behöver för att minska arbetsbördan och stressen. De kan hjälpa dig att frigöra tid och energi så att du kan fokusera på de viktigare arbetsuppgifterna och ägna mer tid åt kärnverksamheten. I princip vilka arbetsuppgifter som helst kan delegeras till dessa genom outsourcing. Därför bör du lägga lite tid på att identifiera ditt behov och ta reda på vilka arbetsuppgifter som du skulle kunna lägga över på någon annan.

Vad gör virtuella assistenter egentligen?

Du kanske undrar vad virtuella assistenter egentligen gör? En virtuell assistent (VA) är helt enkelt en person som jobbar åt dig fast digitalt (d.v.s. på distans). Det hela går till på följande sätt:

 

 • Du anlitar en VA. Första steget i processen är såklart att du anlitar en virtuell assistent. Idag finns det företag som specialiserar sig på att hyra ut sådana till andra företag.
 • Personen jobbar på distans med enklare uppgifter. Din VA jobbar för dig utan att finnas på plats på ditt kontor. Personen ifråga kan specialisera sig på olika saker eller vara lite mer av en generalist. Därmed kan du hitta rätt person för i princip vilken arbetsuppgift som helst.
 • Ibland kan du även delegera lite mer avancerade uppgifter till din VA. Du kan lägga ut lite enklare dagliga uppgifter på personen. Några exempel på sådana kan vara att hantera företagets sociala medier eller att bearbeta kalkylblad med information. I vissa fall kan du även använda personen för lite mer specialiserade uppgifter såsom att hantera företagets fakturering.

 

Så funderar på hur en VA skulle kunna vara till gagn för ditt företag!

Sida 1 av 12

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén