Man brukar säga att en flytt är en av de mest stressfyllda händelserna i livet för de flesta människor. Men genom att ha en väl uttänkt plan för den stora flyttdagen kan processen bli väldigt smidig och trevlig. Detta gäller inte minst när du anlitar en duktig flyttfirma som till exempel Möbelkillarna. Men även om du har bestämt dig för att göra detta finns det vissa åtgärder som du kan vidta för att förbereda dig. Läs vidare för att få reda på vilka dessa är!

3 åtgärder att vidta innan Möbelkillarna flyttar åt dig

Även om du anlitar en bra flyttfirma som Möbelkillarna kan du förbereda dig för den stora flyttdagen på följande sätt:

  • Rensa bostaden på grejer. Det första steget i att förbereda dig för den kommande flytten innefattar åtgärder som bör vidtas långt innan flyttfirman anländer. Långt i förväg bör du se till att börja rensa din befintliga bostad på grejer. Bestäm dig för vilka föremål som du ska behålla och vilka du kan skänka bort, sälja eller kasta bort. På så vis blir det enklare för dig att packa ihop ditt bohag och du kan samtidigt hålla nere kostnaderna för flytten.
  • Ta fram en lista över ditt bohag. Ta fram en lista över allt som ska flyttas. Det finns två skäl till att du bör göra detta: du kan då säkerställa att allt kommer fram som det ska till den nya bostaden och du underlättar även för flyttfirman. Detta genom att kunna tillhandahålla en lista över alla de föremål som ska flyttas. Om du har några särskilt värdefulla föremål kan det vara en bra idé att dokumentera deras tillstånd före flytten.
  • Börja tidigt att packa ihop. Börja packa ihop dina tillhörigheter i ett tidigt skede. Du kan ta hjälp av flyttfirman med att packa ner dina tillhörigheter i flyttkartonger, men du kan även välja att göra detta själv. Oavsett vilket är det viktigt att du tidigt påbörjar denna process. Märk alla kartonger så att du vet vad de innehåller och vilket rum de ska placeras i. På så vis slipper du stressa med denna process när flytten närmar sig, och samtidigt gör du även uppackningen smidigare.