Interjakt Sweden AB
Åslanda 302
672 91 Årjäng
SWEDEN
[email protected]
Växel +46 10-480 47 70
+46 10-480 47 71

VD Jonas Andreas Ås
[email protected]
Bolagsform Aktiebolag
Registreringsår 2014
Värmlands län
Hemsida https://interjakt.com/

InterJakt Holding AB ingår i en koncern med totalt 5 bolag.
Moderbolag: InterJakt Ekonomisk Förening
InterJakt Holding AB har 3 dotterbolag.

Extern VD för InterJakt Sweden AB är Jonas Ås och styrelseordförande är Lars Johan Eriksson.

Verksamhet & ändamål

Interjakt Sweden AB ÅrjängInterjakt Sweden AB – Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva inköp och försäljning samt marknadsföring av vapen, jakttillbehör och ammunition samt därmed förenlig verksamhet. InterJakt Sweden AB har 6 anställda och gjorde ett resultat på -1 161 KSEK med omsättning 44 190 KSEK under 2019. InterJakt Swedens vinstmarginal låg vid senaste årsbokslutet på -1,4 % vilket ger InterJakt Sweden placeringen 321 461 i Sverige av totalt 659 981 aktiebolag.

Hur man förbereder sig för en jakt

Artikeln gäller verksamhet som är relevant för Interjakt Sweden AB. Jakt är ett beteende där en person dödar eller försöker döda ett byte med ett vasst vapen eller en kroppsdel. I förhistorisk tid bedrevs jakten genom att skapa enorma fällor och snaror för att fånga djuren och sedan låta dem slukas på platsen för fällan. Med tiden blev dock pilbåge och pilbåge mer populärt som ett mer humant och effektivt sätt att jaga. Även om jakt kan ha börjat som ett instinktivt beteende för att rädda det jagade djuret har jakt utvecklats till en starkt reglerad bransch som betonar professionalism, respekt, säkerhet och skicklighet.

Jakt är vanan att jaga, fånga och förfölja eller döda vilda eller vilda djur. Det kan också innebära försöket att samla in vilda eller utrotningshotade arter. De vanligaste skälen till att människor jagar är för rekreation/medicin, för att samla in användbara djurprodukter, för att övervaka och bevaka vilda djurpopulationer osv. Medan vissa grupper betraktar jakt som en sport, är det många andra som rynkar på näsan och betraktar det som djurplågeri.

Jakt på vilt som hjortar, vildsvin, björnar etc. väcker en stark känsla av rädsla hos många människor. Men om du råkar vara en erfaren jägare vet du att det oftast är mycket spännande att befinna sig i närheten av sådana vilda varelser. Du måste vara utrustad med rätt kunskap, utbildning, färdigheter och verktyg för att kunna fånga det vackra djuret. Till att börja med behöver du lämpliga kläder och effektiv jaktutrustning som kan garantera en säker och framgångsrik jakt.

Det första steget för att njuta av din första jaktresa är förberedelser. Det är viktigt att samla ihop all nödvändig utrustning och lära sig om jakt på vilda djur innan du ger dig ut på din resa. Kontrollera dina lokala lagar, eftersom vissa områden förbjuder jakt under vissa tider. Det rekommenderas också att du kollar upp dina gäster och deras särskilda kostbehov, samt att du känner till de grundläggande rutinerna för hur man dödar på rätt sätt och städar upp kroppen efteråt. Läs mer om jakt på  Interjakt Sweden AB.

Efter en grundlig kontroll av lagligheterna kan du förbereda dig för din första jaktresa. Ställ in ditt jaktområde genom att välja den lämpligaste platsen, helst bort från bostäder, skolor och andra distraktioner. Försök att välja en tid när ingen är i närheten och när de enda ljud som hörs är de vilda djurens ljud i skogen. Se till att du kommer att kunna få en tydlig bild av dina mål genom en kikare eller ett teleskop. Ta också med dig en GPS så att du inte går vilse i skogen.

För att börja behöver du lämpliga kläder kläder, samt effektiv jaktutrustning som kan garantera en säker och framgångsrik jakt.

Det andra steget till en lyckad resa är förstås att ge sig ut i vildmarken och börja jaga. Även om detta kan låta okomplicerat måste du komma ihåg att varje jägare har sin egen strategi när han eller hon ger sig ut på en jaktresa. Olika jägare har olika strategier när de jagar; därför måste du också tänka på din egen teknik när du förbereder dig för att ge dig ut på en jaktresa. Om du följer alla dessa steg kan du säkert få en spännande och trevlig resa.

Jaktutrustningens grunder

När det gäller jakt har alla sin egen åsikt om vilken utrustning som är bäst att använda. Vissa anser att det viktigaste du behöver är ett vapen, medan andra bara använder sig av ett kikarsikte. Men oavsett vad du gör kommer du inte att lyckas om du inte har rätt jaktutrustning för just din typ av jakt. Här är några vanliga saker som du behöver för din nästa jaktresa.

En av de viktigaste nödvändigheterna i jaktutrustningen är en bra vakuumtät jaktväst. Det finns några mycket grundläggande kategorier av jaktvästar som du absolut bör investera i till att börja med. Till de flesta av dem hör kamouflagekläder, jaktstövlar och några andra viktiga tillbehör. Oavsett vilken typ av jakt du planerar att bedriva kommer dessa artiklar att behövas. Om du till exempel planerar att gå på ankjakt kommer du också att behöva en anklockan. Så enkelt är det egentligen.

En annan vanlig typ av jaktutrustning är jaktutrustning som innehåller en kniv. Du kan vanligtvis hitta en bra kniv i nästan vilken sportbutik som helst. Anledningen till att knivar är så populära är att de kan hjälpa en jägare att komma närmare det djur som han är intresserad av. Utan rätt kniv riskerar en jägare att skära sig i handen, vilket inte bara är smärtsamt utan kan göra hela jaktprocessen mycket svårare. Naturligtvis kommer många av de bättre jaktutrustningarna också med någon typ av kniv. Faktum är att många jägare anser att en kniv är en av de viktigaste jaktredskapen.

Den sista viktiga jaktutrustningen som finns tillgänglig är ett rep. Det finns två huvudskäl till varför ett rep är den bästa jaktutrustningen. För det första kommer en jägare som jagar från ett träd ofta att använda ett rep. Det gör det mycket enkelt att binda sig i trädställningar, vilket är något som är absolut nödvändigt för en lyckad jakt.

Självklart kommer många av de bättre jaktutrustningarna också med någon typ av kniv.

En annan anledning till att repen är en så viktig del av jaktutrustningen är det faktum att de gör det möjligt för jägaren att framgångsrikt jaga på långt avstånd. Rep är också en mycket användbar del av jaktutrustningen eftersom det är extremt hållbart och robust. Detta innebär att den utrustning som en jägare använder kommer att kunna klara av att användas i flera år i fältdressyren. Hållbarheten hos det material som ett rep är tillverkat av är en av de största faktorerna som gör att jaktutrustningen är så bra som den är. Artikeln gäller Interjakt Swedens verksamhet.

De ovan nämnda föremålen är några av de mest populära typerna av jaktutrustning. Det är dock viktigt att komma ihåg att det även finns andra delar av jaktutrustningen. Allt beror på vilken typ av jakt du planerar att bedriva. Om du till exempel planerar att ta en pilbåge behöver du andra bågar och pilar än om du skulle använda en muzzleloader. Oavsett detta är det alltid viktigt att förstå skillnaden mellan de olika jaktutrustningarna.

De fem viktigaste jaktutrustningarna

 1. Som blivande jägare finns det inget värre än att inse att man inte har rätt vapen, patroner, kniv osv, för att göra din jaktupplevelse framgångsrik.
 2. Det är därför det är så viktigt att göra lite efterforskningar när du bestämmer dig för vilken jaktutrustning du ska köpa.
 3. Du vill ha den bästa utrustningen för den typ av vilt du jagar, så det är värt att investera i jaktutrustning av hög kvalitet.
 4. Här är en lista över de viktigaste sakerna som jägare bör investera i:.

Jaktgevär – rätt utrustning för rätt tid

Artikeln gäller Interjakt Sweden AB. Jaktgevär är vapen som är särskilt utformade eller skapade för att jaga särskilda vilddjur, vanligtvis för sport eller mat, till skillnad från andra typer av vapen eller vapen som främst används för självförsvar. Även om vissa jaktgevär används för både jakt och försvar skiljer sig jaktgevär från andra typer av vapen genom att de normalt är handgjorda, oftast (även om detta håller på att förändras), med en viss typ av patron (vanligtvis en pistolkula) som är särskilt avsedd att användas på det specifika viltet i fråga. Även om vissa stater att förbjuda försäljningen av alla överfallsgevär eller andra vapen som är särskilt avsedda för offensiva ändamål, tillåter många andra stater försäljning och ägande av jaktgevär, inklusive handeldvapen. Jägare har alltså många olika alternativ när det gäller att välja rätt jaktgevär.

Det första man bör tänka på är vad jaktgeväret ska användas till. Om du till exempel planerar att jaga storvilt, som rådjur, älg eller älg, vill du definitivt köpa ett jaktgevär som kan ta dessa stora bytesdjur på långt avstånd, samtidigt som det ger dig tillräckligt med stoppkraft för att garantera din säkerhet. jaktgevär för större vilt tenderar att skjuta i en högre eldhastighet, eftersom stora djur ofta springer snabbt eller inte saktar ner förrän i sista stund. I det här fallet gör jaktgevärets förmåga att snabbt och effektivt ta ner stort vilt det till ett bättre val än ett mer lättbyggt gevär, som sannolikt skulle få svårigheter att ta ner snabbt rörliga mål. Om du däremot planerar att jaga mindre vilt som kaniner, ekorrar och råttor, kan ett medelstort jaktgevär vara mer användbart på grund av sin noggrannhet än sin avfyrningshastighet.

En annan viktig aspekt när du väljer ett jaktgevär är vilken typ av funktion (bultmekanism eller halvautomatisk) du föredrar. Bolt-action jaktgevär är en favorit hos många jägare på grund av att de kan fungera snabbare och enklare. De är också lättare att hantera eftersom man inte behöver spänna vapnet manuellt efter varje skott. När du väljer mellan ett jaktgevär med bultmekanism och en halvautomatisk modell är det viktigt att avgöra hur ofta du planerar att använda ditt gevär, eftersom varje typ har unika krav på användning.

Det finns två huvudskäl till varför ett rep är den bästa jaktutrustningen.

Till exempel lämpar sig bolt-action jaktgevär bäst för jägare som ofta är ute på jakt och som behöver att deras vapen ska kunna skjuta snabbt och på avstånd, samtidigt som de behåller den noggrannhet som krävs för uppgiften. För dessa personer är mellanstora, snurrande pipor det bästa alternativet, eftersom dessa mellanstora, snurrande pipor erbjuder jägaren större precision samtidigt som de ger ett ökat skjutavstånd. Även om dessa långa ribbade pipor är lite dyrare än vanliga, kantlösa, plastspetsade pipor, erbjuder de också jägarna en förbättrad skjutupplevelse tack vare sin noggrannhet. Med ett korrekt installerat pipfäste kommer en jägare att kunna träffa ett mål på stora avstånd, vilket kan vara viktigt för dem som jagar storvilt.

För att avgöra vilket gevär som är lämpligt för dina behov måste du först bestämma vilken specifik typ av djur du vill jaga. Mindre vilt som ekorrar, kaniner, vildsvin och kalkoner kräver gevär med kortare längder och mindre kaliber, medan större vilt som hjortar, älgar och mulehjortar kräver större jaktgevär med högre kaliber. Det finns också olika jaktstilar som kräver vissa vapen. Bågjägare brukar till exempel skjuta i ett förskjutet tillvägagångssätt och siktar på ett huvud- eller nackskada på nära håll. När man använder ett halv- eller helautomatiskt vapen är det dock bäst att spänna geväret efter varje skott för att förhindra att djuret skadas. I vissa andra jaktstilar, t.ex. vid användning av mynningsladdande gevär, används en ljuddämpare för att förhindra att ljudet sprids från pipan till bytet.

När du har bestämt vilken typ av jaktvapen du behöver är det bäst att få tag på jaktförnödenheter som är särskilt utformade för den typen av jakt. En bågjägare skulle till exempel behöva speciella pilar, koger och en stabilisator. Andra typer av atlatl-utrustning är en bärsele, blinder, en yxa och en dammask. Sist men inte minst är skjutvapenutbildning viktig för att lära sig hur man korrekt använder någon av dessa typer av jaktvapen. Att delta i en kurs i skjutvapensäkerhet är därför ett av de bästa sätten att få förtroende för sina färdigheter.

Jaktgevär – egenskaper

 • Jaktgevär är speciella skjutvapen som vanligtvis är utformade eller skapade för att jaga specifika vilddjur för sport eller mat, i motsats till andra typer av vapen eller skjutvapen som huvudsakligen används för självförsvar.
 • Det finns olika jaktgevär på marknaden, men det finns några viktiga egenskaper som varje jaktgevär måste ha.
 • Dessa är: ett skjutavstånd i meter, en eldhastighet i sekunder, kapaciteten hos den kula eller de patroner som ska användas, kulans vikt och viktigast av allt, dess noggrannhet.
 • Det är viktigt för jägare att välja ett jaktgevär som passar deras behov.

Tillräckliga tips om kläder för rådjursjägare

Jaktkläder spelar en viktig roll i en jägares utrustning. I skogen bygger överlevnaden på att kunna kamouflera sig på så många olika sätt som möjligt. Även om kamouflage inte alltid är lätt finns det många sätt att åstadkomma effekten med bara några enkla plagg. Medan de flesta väljer kamouflagekläder som är gjorda speciellt för jakt, nöjer sig vissa med jaktkläder som har ett kamouflagetryck tryckt på dem. Medan jaktkläder kan användas för att smälta in i omgivningen, kan man med hjälp av tryck eller mönster som drar uppmärksamhet till kroppen smälta in i omgivningen när man inte jagar. Läs mer hos Interjakt Sweden AB

För att få ett övertag i skogen och i grov terräng får du här veta hur du rengör och tvättar jaktkläder och hur du väljer ett lämpligt tvättmedel. För det första måste alla typer av jägare använda tvättmedel som är fria från parfym och UV-lysmedel. Du kanske inte bryr dig om utseendet, men målet kommer inte att bry sig om det. Du måste dock tvätta dina kläder innan du bär dem, så använd inte en maskin eller en tvättmaskin som blöter in dina kläder. Att använda en torktumlare kan vara det bästa alternativet, särskilt om du bor i ett område som blir extremt varmt, eftersom kläderna då torkar snabbt och håller sig fräscha längre.

För de flesta människor räcker deras jaktkläder i en säsong.

Jaktkläderna du väljer måste vara lätta, helst inte mer än åtta gram för varje plagg, och de bör ha gott om fickor och foder. På så sätt är det lätt att bära med sig förnödenheter, och ju lättare din last är, desto lättare blir det att röra sig i skogen. En annan nyckel till långdistansjakt är temperaturkontroll. Du vill hålla bytet kallt, och så kallt som möjligt, så välj jaktkläder som är gjorda av material som transporterar bort fukt, som nylon, denier polyester eller ull.

Jaktkläder kan också tvättas för hand, i en tvättmaskin som har en mild cykel. När du köper jaktkläder, leta efter produkter som säger att de kan tvättas i bara vatten och lite tvättmedel. Vissa kamouflagekläder innehåller blekmedel, så se till att tvättmedlet inte innehåller blekmedel.

För att tvätta dina jaktkläder ska du lägga dem platt, med ansiktet nedåt, på en torr handduk. Det är viktigt att tvätta kläderna helt och hållet och försiktigt, så att allt ska bli som nytt. Om tvättmedlen eller tyget bleknar när du tvättar dem blir det bara värre att färga kläderna. Om du ska återbeställa jaktkläder från samma tvättbutik där du köpte dem, fråga dem om deras tvättmetoder, eftersom olika klädmärken kräver olika tillvägagångssätt för att tvätta dem.

För de flesta människor räcker deras jaktkläder en säsong. Det är dock viktigt att ha några jaktkläder till hands för regnsäsong, vildblommorsäsong och alla andra tillfällen då det är troligt att du kan komma att jaga. Du kan hitta jaktkläder av hög kvalitet för omkring tjugo dollar, som kommer att hålla i flera år utan att behöva bytas ut. Om du är en rådjursjägare som har tagit hand om din utrustning kommer du att upptäcka att jakten är roligare än någonsin.

Tips för att välja kläder för rådjursjakt

Om du älskar jakt men inte vill bli blöt så är det bäst att du tar ett par minuter och läser den här artikeln om några tips om att välja kläder för rådjursjakt. Vi kommer att diskutera några allmänna punkter om vilken typ av kläder du kan behöva för att jaga rådjur. Kom ihåg att hjortjakt är en seriös sport och därför krävs det ordentlig klädsel. Detta är inte bara några klädtips som du bara kan följa för sakens skull. Tipsen i den här artikeln är avsedda att ge dig information om vilken typ av kläder du behöver för att jaga rådjur. Läs mer hos Interjakt Sweden AB

Skillnaden mellan jakt- och fiskelicenser

Jakt och fiske är populära aktiviteter för människor över hela världen. Med jakt avses en jaktaktivitet där ett djur dödas för sitt kött, och med fiske avses fiske med hjälp av nät eller lockmedel. Även om jakt och fiske är vanligt förekommande i många kulturer, sker dessa aktiviteter vanligtvis som en sport snarare än för att överleva. Historien om jakt och fiske kan spåras så långt tillbaka som till de första dagarna av den nedskrivna historien. I dagens moderna samhälle fortsätter dessa aktiviteter att vara viktiga inslag i många människors livsstil.

Jakt och fiske är fantastiska friluftsaktiviteter. Jakt är processen att fånga, jaga och fånga eller döda vilda djur eller vilda varelser. De vanligaste orsakerna till att människor jagar är för sport/trofé, för att skörda nyttiga djurprodukter för att försörja sig eller för att äta. I båda fallen måste jägare skaffa sig en licens för att få jaga eller fiska på allmän mark. Jakt och fiske är tillgängligt för både vuxna och barn, och det är möjligt att skaffa en licens för jakt på de flesta offentliga marker som förvaltas av United States Fish and Wildlife Service (USFWS). Läs mer om jakt och fiske hos Interjakt Sweden AB

 • Jakt och fiske med tillstånd skiljer sig från jakt och fiske ur ett juridiskt perspektiv. En person får lagligen använda ett skjutvapen vid jakt på statlig mark, men han eller hon får inte inneha ett skjutvapen vid fiske på en privat enhet (t.ex. en sjö, damm eller annan vattenförekomst) utan att skaffa sig en licens för jakt. Privata enheter har i allmänhet mer restriktiva jakt- och fiskepolicyer än statliga institutioner. Både privata och statliga institutioner kommer att kräva ett giltigt statligt tillstånd för att bedriva fritidsjakt och fritidsfiske på deras mark som förvaltas av USFWS.
 • Jägare och fiskare hålls ansvariga för sina handlingar både lagligt och oetiskt. Hur de tar sin egendom och skadar den beror på de lagar som varje stat har fastställt. Dessutom hålls jägare och fiskare ansvariga för alla skador som orsakas av deras handlingar, inklusive dödsfall. Viltvårdare och naturvårdstjänstemän övervakar noga jägare och fiskare för att se till att deras jakt- och fiskeaktiviteter inte skadar eller dödar vilda djur och växter. Dessutom måste jägare och fiskare betala en rimlig avgift för att hjälpa till att täcka kostnaderna för underhållet av statliga marker som förvaltas av USFWS.
 • Om du vill köpa en licens för jakt, fiske eller både och måste du ansöka om en licens. Antalet tillgängliga licenser beror på mängden hjort- och/eller fiskpopulationer som övervakas av USFWS. När du ansöker om en licens bör du kontrollera med lämplig avdelning i din delstat för att försäkra dig om att processen blir enkel och snabb. Vanligtvis beviljas en licens inom tre veckor efter det att den sökande har lämnat in bevis på legitimation och ålder.

Jägare och fiskare bör alltid vara beredda på att kontrollera med lokala viltmyndigheter om alla fiskar som de planerar att ta. De kan också kontrollera med delstaten Florida för att försäkra sig om att en licens har erhållits tidigare. Även om många områden erbjuder jakt- och fiskelicenser rekommenderas det starkt att sökande ansöker i förväg innan de besöker området. Genom att ansöka i förväg kan man garantera att man har en lämplig jakt- eller fiskelicens när man besöker området.

Jakt och Fiske

 • Jakt och fiske har alltid varit en integrerad del av människans sökande efter naturresurser, mat, vilt och kläder.
 • Det är intressant att notera att jakt och fiske under årens lopp har blivit en mångmiljonindustri i USA.
 • Jakt- och fiskesporten har ofta använts som en form av sociala tillställningar, till exempel jakt- och fiskeklubbar, fisketurneringar och fiskeresor.
 • En del stater har till och med utvecklat årliga eller halvårsvisa jakt- och fisketävlingar.
 • Många företag, som Bass Pro Shops, har engagerat sig aktivt i jakt- och fiskesporten och deras försäljningsställen erbjuder allt som en nybliven idrottare kan behöva för att komma igång. Läs mer hos Interjakt Sweden AB.

InterJakt Sweden AB har säte i Västerås. Kontakta InterJakt Sweden AB på telefonnummer 010-480 47 70. Organisationsnummer 556991-3915.