Jakt & Skytte i Skåne AB
Org.nr: 556896-5718
Telefon: 046256001
Besöksadress: METEORVÄGEN 12
Ort: 245 34, Staffanstorp
Län: Skåne län

Hemsida: https://jaktoskytte.com/

Bolagsform: Aktiebolag
Registreringsår: 2012

Verksamhet & ändamål för Jakt & Skytte i Skåne AB

Jakt & Skytte i Skåne ABAktiebolaget Jakt & Skytte i Skåne AB ska bedriva handel av jakttillbehör, vapen, jaktkläder, yrkeskläder och resor. Uthyrning av skjutbana inomhus, uthyrning av konferenslokal. Förvaltning av fastighet. Jaktbutik med inomhusskjutbana med riktig ammunition. Jakt & Skytte i Skåne AB har 5 anställda och gjorde ett resultat på 249 KSEK med omsättning 17 547 KSEK under 2019.

Jakt är processen att jaga, fånga och döda vilda djur. Det sker vanligen med hjälp av en pistol eller ett annat skjutvapen, även om man också kan använda andra verktyg som fällor och andra vapen. De mest populära orsakerna till att människor jagar i dag är för sport/trofé, för att samla djurtroféer, för att odla eller samla frukt och grönsaker och för att kontrollera vilda djur.

Det finns även vissa människor som jagar för sport i trofésyfte. Några andra vanliga användningsområden för jakt i dag är: att söka efter försvunna personer, att lokalisera ett försvunnet fartyg, att övervaka och skydda vilda djur, att spåra och skydda vilt, att övervaka och skydda egendom (mark) och att locka fåglar och djur till ett landskap. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB.

Jakt är en verksamhet som går tillbaka till den förhistoriska perioden, som dateras tillbaka cirka tio miljoner år. Detta var den tidsperiod då människan för första gången använde pinnar och spjut för att döda vilda djur. De jakttekniker som användes av den tidiga människan var främst inriktade på storvilt. I takt med att civilisationen utvecklades utvecklades olika tekniker och vapen som användes för att döda små djur, som användes som föda, men som också användes för människans överlevnad. Dessa primitiva vapen och metoder antogs senare av mer avancerade kulturer. Dessa blev grunden för det som idag kallas civiliserad jakt.

 1. En viktig lag inom dagens jakt är ”förbudslagen”. Den infördes 1926 och anger att alla personer som inte har en giltig licens för att jaga vilda djur i Ontario gör sig skyldiga till ett brott enligt Wildlife Act. Bland de arter som omfattas finns hjortar, bergsbockar, älgar, björnar, älgar, tvättbjörnar, vargar och många andra. Lagen kommer också till uttryck i olika lagar som gäller jakt på hjortar, vilket gör det olagligt att döda ett djur för sport utan licens eller att jaga med ett skjutvapen medan det är förbjudet. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB
 2. I vissa områden, som Ontario, Quebec och New Brunswick, är jakt tillåten, med vissa bestämmelser, på privat mark. Många provinser och territorier har dock lagar om vetenskaplig förvaltning av vilda djur och växter, vilket gör jakt olaglig på offentlig mark eller provinsmark. Det finns också lagar som förbjuder import av vissa produkter från vilda djur, till exempel pälshandel. Dessa produkter skördas ofta utanför landet, vilket kan göra jakt till en av de mest kontroversiella aspekterna av vetenskaplig förvaltning.
 3. En annan anledning till varför jakt bör regleras är att den bidrar till att bevara naturresurser för framtida generationer. Den bidrar också till ett balanserat ekosystem och hjälper till att skydda den biologiska mångfalden, vilket är särskilt viktigt i kustområden och skogar. Den är också viktig för ekosystemens fortlevnad. Med rätt vetenskaplig förvaltning kan den ekologiska balansen återställas och den biologiska mångfalden bevaras.

Andra skäl till varför jakt bör regleras är bland annat bevarande. I detta avsnitt anges att alla medlemmar av ett samhälle bör skyddas från förluster eller skador som orsakas av medlemmar av samhället, inklusive de som ägnar sig åt jakt. Vidare anges att det är nödvändigt att bevara vilda djur och växter samt vilda vattenresurser.

Jaktutrustning för rådjursjakt

Jaktutrustning är en mycket dyr investering att göra. Men att köpa den redan nu kan faktiskt spara en hel del pengar i slutändan, även om det inte är nödvändigt i början. Det finns många billiga, utan krusiduller val tillgängliga som verkligen kan spara mycket pengar över tid, särskilt om du planerar att behålla ditt vapen.

Det finns verkligen ingen anledning att känna att du måste spendera en förmögenhet när du går ut på jakt. Faktum är att även några av de bästa jaktutrustningarna och kläderna kan hittas till mycket rimliga priser. Om du aldrig har varit ute i väst för att jaga kan det till en början kännas som ett mycket dyrt förslag. Men efter bara ett par resor kanske du inser att det faktiskt inte är så dyrt trots allt. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB

En av de vanligaste delarna av jaktutrustningen som folk har är en kniv. Oavsett om du använder en fällbar kniv eller ett fast blad finns det många alternativ som ger dig den typ av känsla som du är ute efter. Om du är mer kräsen finns det ett stort antal knivar som är utformade speciellt för detta ändamål. Några av de mer populära märkena är Kershaw, Fishmark och Mooremaker. Många av dessa företag tillverkar också kläder, väskor och andra tillbehör som passar till din nya kniv. En bra kniv kan hålla i många år om den tas om hand på rätt sätt.

För de personer som är mer intresserade av vapen än knivar är det lite svårare att komma över bra jaktutrustning. Det finns dock gott om bra jaktbutiker som har ett bra utbud av alternativ. Du kanske vill börja med att handla på nätet, eftersom det oftast kostar mindre och du har ett mycket större urval att välja mellan. Så länge du skaffar en bra uppsättning ammunition, kläder och mat är du redo för jaktsäsongen. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB

En annan typ av jaktutrustning som du behöver är en vakuumförseglare. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB. Detta kommer att hjälpa dig att hålla all din utrustning i gott skick så att den håller under hela jaktsäsongen. Det finns olika modeller tillgängliga, och varje modell kan förvara en enorm mängd utrustning. De bästa modellerna är de som har tillräckligt med förvaringsutrymme för att rymma filtar, sovsäckar, tallrikar med mera. Det är viktigt att du köper en modell som rymmer alla dina saker innan du ger dig ut i skogen.

Slutligt tycker vissa människor om att använda ett par bergsklättringshandskar när de är ute på jakt. De bästa kommer att vara mycket hållbara och kunna skydda dig mot alla typer av stenar. Det finns ett stort utbud av bergsklättringshandskar, och allt du behöver göra är att se till att det par du köper är lättviktigt och lätt att använda. Om du använder lämplig typ av jaktutrustning kommer du att göra din nästa hjortjaktresa till en succé.

Jaktutrustning – grunderna

 • Jaktutrustning är allt som används specifikt för jakt.
 • Det kan handla om bågar, spjut, pilar, fällor, hundar, nät, knivar, gevär och till och med båtar.
 • De två mest populära typerna av jaktutrustning är armborst och sammansatta bågar.
 • Korsbågar är automatiska, helautomatiska roterande skjutvapen som vanligtvis är monterade på ett stativ.
 • En sammansatt båge är en båge med ett stigbord i änden, vilket gör den lättare att hantera och ökar bågskyttarnas chanser att döda..

Hur man väljer ett jaktgevär

Jaktgevär är skjutvapen som är utformade eller används i första hand för jakt på särskilda vilddjur, medan de ibland används eller utformas för sportjakt, till skillnad från andra skjutvapen eller vapen som i första hand används för självförsvar. Som jaktvapen används det normalt för att ta ner olika vilddjur som vanligtvis fiskas eller som vanligtvis jagas för sitt viltvärde. Det finns vissa jaktgevär som har längre halsar än den vanliga längden, till exempel sådana som är avsedda att kunna strandas vid sidan av vapnet. Andra är till och med tillverkade med särskilda modifieringar eller funktioner som är avsedda enbart för användning på vilt. Alla är dock generellt sett utformade för att användas för jakt.

 1. Jaktgeväret är allmänt känt som ”det dödande skottet” eftersom det i huvudsak är det enda vapen som en jägare har till sitt förfogande när han ger sig ut på jakt. På avstånd över 100 meter tenderar kulan att sakta ner och förlora sin energi, vilket gör att den inte träffar målet rakt på pricken. Det är därför många jägare tar med sig extra ammunition eller till och med skjuter flera gånger med sina gevär; på så sätt kan de uppnå bättre effekt och döda djuret snabbare.
 2. Det finns olika jaktgevär på marknaden, och vart och ett av dem har sina egna unika funktioner. Vissa patroner lämpar sig för långa avstånd, medan andra passar bäst på korta avstånd. Vissa patroner är också lämpliga för jakt på specifika vilttyper som rådjur, kalkoner, ekorrar och fiskar. Vissa patroner är dock generellt sett gjorda för allt vilt och finns i olika märken och modeller.

För jägare kan köpet av ett jaktgevär ske genom att köpa en av de många typer av vapenbutiker som finns på internet. De flesta vapenbutiker på Internet erbjuder ett stort antal val av gevär, både för jakt och för andra ändamål. Det är dock inte alla vapenåterförsäljare på Internet som erbjuder bra erbjudanden på dessa gevär; i detta fall skulle det fortfarande vara fördelaktigt för jägarna att gå direkt till vapenåterförsäljarnas eller tillverkarnas webbplatser, där man kan få bättre rabatter. I vilket fall som helst är det viktigt att välja den typ av gevär som passar jägarens livsstil och den typ av byte som man planerar att jaga. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB.

En annan viktig aspekt när man väljer det lämpligaste jaktgeväret är den enskilda användarens behov. Det finns till exempel gevär med låg hastighet som är idealiska för nybörjare, medelmåttiga och experter. Samtidigt är höghastighetsgevär idealiska för skott på långa avstånd och kan till och med använda speciella patroner för skott på långa avstånd. Förutom kaliber och hastighet är också gevärets kapacitet viktig, eftersom den påverkar hur många gånger skytten kan avfyra vapnet utan att ladda om. Jakt & Skytte i Skåne AB har organisationsnummer 556896-5718. Jakt & Skytte i Skåne har säte i Kävlinge.

Andra viktiga saker att tänka på när man köper ett jaktgevär är bland annat vapnets kapacitet, dess bultmekanism och pipans längd. Exempelvis är gevär med låg hastighet i allmänhet mindre, lättare och mer bärbara än gevär med hög hastighet, även om båda har en liknande funktion (att döda stora djur). Samtidigt är bultgevär bättre lämpade för jakt med två vapen (ett för djuret och ett för ammunitionen). Slutligen, även om patroner generellt sett är billigare för dessa vapen kan man genom att lägga lite extra pengar på ammunition av hög kvalitet förbättra dödskvoten och öka jägarens tillfredsställelse med vapnet. Patroner av hög kvalitet ökar till exempel hastigheten och minskar djurets vikt, vilket gör det möjligt att skjuta på större avstånd.

Jaktgevär

 1. Jaktgevär vapen som är utformade eller avsedda för jakt på specifika vilddjur, i motsats till andra typer av vapen eller skjutvapen som vanligtvis används för jakt.
 2. Jaktgevär kallas också för repeterande gevär.
 3. Det äldsta jaktgeväret som hittades i Amerika var ett kulsprutegevär med bakre laddning som måste spännas varje gång det avfyrades.
 4. Detta innebar att jägaren var tvungen att manuellt spänna vapnet, ta bort bulten och ladda det igen när nästa skott var nödvändigt.
 5. På detta sätt var jaktgeväret eller pistolen både en mekanisk anordning och ett vapen..

Jaktkläder – hur du väljer dina klädbehov

Medan jaktkläder ofta betraktas som ett rent modeuttryck är sanningen den att dina kläder kommer att hålla dig varm och säker när du är ute på fältet. Faktum är att kläder för hjortjakt är avgörande för din framgång. Om du precis har börjat vill du kanske inte spendera en orimlig summa pengar på utrustning. Men om du redan har varit ute mycket vet du att bra kläder är viktiga för ditt bankkonto och din säkerhet. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB.

Goda jaktkläder kommer antingen att göra eller bryta din jakt. Om du jagar i ett område där det inte är mycket aktivitet kanske det inte är värt att investera en massa pengar i kamouflage. Om du däremot jagar i ett område med mycket aktivitet vill du ha någon form av kamouflagekläder. Dessutom kommer kläder som gör för mycket ljud att skrämma bort hjortar vilket innebär att du kommer att få lite eller ingen tur på din nästa jakt.

Så vilken typ av jaktkläder ska du ha på dig? Till att börja med ska du inte köpa något för tungt. Kom ihåg att tunga kläder inte håller länge och i vissa fall gör att du hamnar efter resten av gruppen. I själva verket måste lätta jaktkläder kunna röra sig bra. Tungt material är klumpigt och otympligt.

Du måste också ha rätt material för värme. Jackor måste till exempel vara tjocka och varma för att ge skydd. På samma sätt kommer lättare lager att ge dig mer värme utan att lägga till så mycket bulk till din siluett. En t-shirt i bomull med ett par joggingbyxor för jakt är till exempel en bra kombination som ger värme och lite stil.

En jaktjacka måste till exempel vara gjord för att passa ordentligt så att den inte begränsar rörligheten eller orsakar blåsor eller andra utslag.

Sist, när du handlar jaktkläder ska du vara uppmärksam på det tyg och den konstruktion som används i kläderna. Ofta används syntetiska fibrer som kan vara konstgjorda och inte lika fördelaktiga för ditt djur. Naturfibrer är däremot bäst för isolering, vilket innebär att du inte kommer att frysa när du är ute i naturen. Dessutom kommer naturfibrer inte att irritera din hud och du kan andas lättare i dem än i syntetiska tyger som kan fånga upp fukt och orsaka irritation. Slutligen, om du använder tvättmedel, leta efter tvättmedel som har biologiskt nedbrytbara ingredienser.

När du väljer jaktkläder får du inte glömma komforten. Du vill trots allt vara så bekväm som möjligt när du är ute i naturen. Se dessutom till att du får en produkt som är utformad för din kroppstyp. En jaktjacka måste till exempel vara tillverkad så att den passar ordentligt så att den inte begränsar rörligheten eller orsakar blåsor eller andra utslag. Med det sagt, se till att du också väljer en jaktjacka för varmt väder som håller dig varm och skyddar dig från väder och vind. Det går bra att ta kontakt med Jakt & Skytte i Skåne AB på telefonnummer 046-25 60 01.

Jaktkläder

Förr var jaktkläderna ganska enkla och oinspirerande, men dagens jaktkläder är snyggare än någonsin och finns i en mängd olika stilar och material för att se till att jägaren har det perfekta kamouflaget för sin sport. Jaktkläder finns idag i en mängd olika typer, allt från traditionell kamouflage till specialiserade jaktkläder beroende på vilket djur som jagas, till exempel en björn eller en kalkon. Jaktkläder för män, särskilt kläder för hjortjakt, är utformade för att se ut och kännas så naturliga som möjligt samtidigt som de ger tillräckligt skydd mot väder och vind. Jaktskjortor, kamouflagebyxor, jackor och strumpor är alla delar av den perfekta jaktklädseln, även om de idealiska jaktkläderna är de som kamouflerar bäst och mest effektivt – det är därför som jaktkläder för män är de bästa tillgängliga, eftersom de täcker mest och ger mest skydd. Mer info hos Jakt & Skytte i Skåne AB.

Kanadensare och internationella fiske- och jaktföreskrifter

Vill du delta i en rolig, spännande & hälsosam aktivitet som kan hålla gnistan i ditt förhållande är en bra anledning att överväga jakt och fiske i Tennessee. Tennessee Wildlife Federation, s Hunting and Fishing Academy erbjuder praktisk undervisning för nybörjarjägare och sportfiskare av alla åldrar, kön och raser. Har du aldrig fiskat eller jagat förut? Inga problem. Här får du lära dig allt från grunderna till de bästa teknikerna för att fånga de största fiskarna i ditt område.

Tennessee Wildlife Federation, s Hunting and Fishing Academy erbjuder praktisk undervisning för nya jägare och sportfiskare av alla åldrar, kön och raser.

När det gäller fiske i sötvatten kommer du att upptäcka att saltvattenfiske kräver licens. Till skillnad från statsfiske kräver saltvattenfiske att en saltvattenfiskare skaffar sig en saltvattenfiskelicens från den stat som han eller hon fiskar inom. Denna licens kallas också för saltvattenfiskelicens. Den kan vara en bra resurs för den som precis har börjat med saltvattenfiske.

Förutom att skaffa en saltvattenlicens finns det flera andra krav som måste uppfyllas för att få vara saltvattenfiskare i Tennessee. De flesta saltvattenfiskare behöver ytterligare timmar av praktisk utbildning, som administreras av Wildlife Division of the Department of Environmental Protection eller WDP. Saltvattenfiskare måste också genomföra en av följande tre kurser: en timmes självstudiekurs i grundläggande markskydd och utveckling, en dags guidad fältpraktik eller en dags erfarenhet på vattnet med en av de godkända jaktbåtarna eller andra båtar som godkänts av avdelningen. Var och en av dessa kurser är utformade för att förbättra och lära nya saltvattenfiskare en dags erfarenhet; förutom att utöka kunskapen om bevarande och icke-restriktiva lagar, för att säkerställa säkerhet och framgång för deras nästa fiskeutflykt.

Jakt och fiske skiljer sig mycket från andra utomhussporter som skytte och bågskytte. Mer info hos Jakt & Skytte.

Vissa saltvattenstater och områden kräver att ingen person som är 18 år eller äldre får jaga, medan andra stater tillåter att personer som är 18 år eller äldre får utöva sporten utan licens. De stater som har ålderskrav för jakt- och fiskelicens är Texas, Alaska, Arizona, Maine, Nevada och Oregon. Alla som är 18 år eller äldre och som också är bosatta i Kanada kan också registrera sig för att få en gratis livstidslicens för jakt, men de får inte sälja eller överföra licensen till någon som är under 18 år. Dessutom måste alla som befinner sig utanför USA:s fastland och som vill delta i denna sport först skaffa sig lämpliga resehandlingar. De vanligaste typerna av resehandlingar som krävs är pass och födelsebevis. Turister och besökare får dock ibland ett tillfälligt icke-immigrantvisum för att kunna resa till Kanada, om de skulle bli sjuka eller skadade under besöket i landet.

Jakt och fiske är en populär aktivitet, både i USA och utomlands. Många europeiska länder uppmuntrar sina medborgare att delta i denna sport, vilket är ett resultat av landets beroende av fisket som inkomstkälla. På samma sätt har många länder förbjudit kommersialisering av marint liv, så att naturresurser inte utnyttjas för ekonomisk vinning. I vissa länder kan jägare och fiskare få livstidslicenser. För mer information om jakt- och fiskelagar i olika länder är det bästa stället att kontrollera landets naturresursavdelning.

Jägare och fiskare som är intresserade av att lagligt jaga eller fiska i Kanada måste skaffa en kanadensisk jakt- och fiskelicens. För att få en kanadensisk licens måste man vara registrerad hos provins- eller territorialregeringens jakt- och fiskeavdelning. För att få en kanadensisk licens måste man se till att den sökande har en acceptabel nivå av expertis och kompetens när det gäller jakt och fiske, vilket inkluderar en särskild licens från den aktuella provinsen. För att ansöka om en licens måste man ansöka om ett ansökningsformulär från den kanadensiska regeringen. Förutom att fylla i ansökan måste man visa upp flera dokument, till exempel en kopia av sitt pass eller födelsebevis samt passfoton. Efter att ha beviljats en ansökan måste en jägare eller fiskare vänta minst två år innan han eller hon ansöker om en ny licens. Jakt & Skytte i Skånes vinstmarginal låg vid senaste årsbokslutet på c:a 3,5 % vilket ger Jakt & Skytte i Skåne placeringen 263 634 i Sverige av totalt 659 982 aktiebolag.

Vad är de två favoritsporterna?

 • Fiske är en sport som människan har haft i tusentals år.
 • Jakt och fiske är en naturlig förlängning av mänsklig verksamhet.
 • Båda kräver mycket mod och skicklighet av våra dagars jägare och fiskare.
 • Jakt och fiske skiljer sig mycket från andra utomhussporter som skytte och bågskytte.
 • Jakt och fiske betraktas av vissa som en typ av sport snarare än en strid.
 • Trots denna skillnad tycker många människor om båda sporterna och betraktar dem som viktiga aktiviteter i det dagliga livet.