Många boendes i Stockholm, både i bostadsrätter, villor och fritidshus, måste själva välja leverantör av el. Valet kan verka svårt på grund av det stora utbudet av elbolag men det finns några tips som man kan använda sig av för att göra valet lite enklare. Uteslutningsmetoden kan till exempel vara bra – där man börjar att välja bort dom som inte är intressanta av olika skäl.

Jämföra el i Stockholm

Det finns en hel del leverantörer av el som säljer el i Stockholm. Det finns stora och rikstäckande bolag likaväl som mindre och mer okända sådana. När man ska välja vem av alla man vill köpa sin el ifrån är det bra att jämföra – men först behöver man fundera på vad man vill jämföra. Nedan följer några förslag:

  • Möjlighet till förnybar el
  • Priser
  • Avtals, – och uppsägningstider
  • Produktionsmetoder från el – till exempel vind, – eller vattenkraft

Många som köper el till sin bostad, så väl i Stockholm som i andra städer, tycker att priset för elen är det allra viktigaste – alltså att det ska vara så billigt som möjligt. Visst kan det vara en fördel, speciellt när elpriserna i södra Sverige skjuter i höjden, men billig el är inte nödvändigtvis det viktigaste.

Det kan till exempel vara fördelaktigt att välja förnybar el eftersom det är bättre för miljön och det kan dessutom vara klokt att jämföra avtals, – och uppsägningstider ser ut mellan olika elbolag.

Köpa el i Stockholm – så går det till

För den som letar efter ett elbolag som erbjuder sina tjänster i Stockholm och har jämfört och hittat ett som verkat bra är det stora jobbet redan gjort. Att kolla runt, jämföra och känna efter är helt klart det som tar mest tid med att välja en leverantör av el – därefter krävs på sin höjd ett par minuter.

Många elbolag erbjuder idag sina nya kunder att teckna avtal direkt på nätet. Där fyller man i alla sina uppgifter, så som namn, personnummer, adress och så vidare och sedan fyller man i sina val vad gäller el. Till exempel om man vill ha förnybar el, hur lång avtalstid man vill ha, om man vill betala via pappersfaktura, autogiro, e-faktura eller något annat, samt andra eventuella uppgifter som efterfrågas. Till sist är det bara att godkänna villkoren innan allt är helt klart!