I hjärtat av Sveriges blomstrande fintech-bransch finns ett företag som är banbrytande och utmanar de sedan länge etablerade normerna i finansbranschen. Vi syftar på företaget Brixo, som med sitt progressiva tillvägagångssätt inte bara förändrar synen på bankverksamhet som sådan utan även erbjuder oss svenskar en ny, digitaliserad finansiell upplevelse. Detta gör de bland annat med hjälp av varumärken som Kontantfinans.

4 intressanta fakta om varumärket Kontantfinans

Brixo är ett fintech-bolag med flera olika varumärken som erbjuder liknande tjänster inom kreditgivning. Vad du bör känna till om detta varumärke och dess ägarbolag är:

  • Den breda produktportföljen. Medan traditionella bankinstitut fortsätter sin verksamhet precis som tidigare, med rötterna fast förankrade i den gamla skolan, har Brixo gett sig på uppdraget att revolutionera det svenska finansiella landskapet. De vill inte bara vara ännu ett fintech-företag utan vara omvälvande och omstörtande. Därför har de lanserat en portfölj med flera olika varumärken, däribland Kontantfinans.
  • Tillhandahållandet av digitala kontokrediter. Genom att tillhandahålla digitala kontokrediter till svenska konsumenter ser företaget till att finansiella tjänster inte bara är till för ett fåtal privilegierade personer. Deras tjänster är istället tillgängliga för många konsumenter, närmare bestämt den breda massan av privatpersoner. Deras engagemang ligger också i att effektivisera och förbättra finansmarknaden genom att ta fram banbrytande krediter som backas upp av rigorösa förfaranden för kreditprövning.
  • Den innovativa kreditbedömningen. Företagets genialitet stannar inte bara vid produktinnovation Deras kreditbedömning är en unik blandning av traditionella metoder och integrationen av moderna element som PSD2 och Open Banking-data. Denna fusion säkerställer en holistisk förståelse för individens finansiella behov, och främjar därmed en ansvarsfull miljö för utlåning av pengar.
  • Det strategiska draget att framhäva företagets ambition. Brixos förvärv av Kontantfinans innebar inte bara att företaget la sig till med ytterligare ett tillskott i portföljen av varumärken. Istället var detta ett strategiskt drag som ytterligare framhävde företagets ambition. Detta varumärke var tidigare en separat aktör som tillhandahöll annuitetslån. Varumärket fann dock sin nya identitet under Brixos paraply, och förbättrade samtidigt konglomeratets räckvidd och tjänsteutbud.

I takt med att Brixo fortsätter sin resa kan man inte låta bli att se fram emot att få ta del av nästa kapitel i denna fintech-odyssé!