Vill du utveckla ditt ledarskap? Bli en bättre talare, ledare och person för din grupp att följa? I så fall bör du kika in på ugl-guiden.se för att välja den eller de kurser som passar dig bäst.

Det finns flera kursgårdar för olika utbildningar. En ligger bara 30 minuters bilfärd från Göteborg och en annan ligger dryga timmen från samma stad. Lätt att ta sig till och en väldigt behaglig och trivsam miljö att vara i under kurstillfällena.

Inspiration från det militära

Utbildningarna hämtar sin inspiration och grund från försvarsmakten och deras sätt att utbilda och forma sin personal. I det militära är det givetvis av yttersta vikt att alla drar åt samma håll, men detta ställer såklart också ännu större ansvar på ledaren. För att få en styrka att dra åt samma håll och lita på varandra i vått och torrt krävs det mycket gott ledarskap.

Många företag ställer idag höga krav på sina ledare. Även där det tidigare inte fanns så stora riktlinjer är det idag mycket tuffare krav. Hur hanterar man tuffa situationer som dyker upp inom gruppen på jobbet? Konflikthantering med personalen är en annan fråga. Att inspirera, entusiasmera och skapa incitament hos dem man leder att vilja förbättra sig och inte vara nöjda med att vara kvar på samma plats är ytterligare en punkt.

Ingen ledare är fulländad från början. Ingen blir heller fullärd. En god ledare lär sig hela livet och slutar aldrig vilja förändra eller förbättra sig. Det brukar heta att allt som inte är under utveckling är under avveckling. Detsamma kan nog sägas om oss människor. Detta och mycket annat får du lära dig på nästa UGL kurs. Längden på kurserna är fem dagar och storleken på grupperna är cirka tio stycken, minst åtta men max tolv deltagare per gång.

De olika kursgårdarna är väldigt olika. Du kan välja mellan större eller mindre, sådana som ligger nära vattnet eller en bit därifrån. En av gårdarna ligger några få mil utanför Jönköping och det är en naturskön miljö med fina områden för skogspromenader för den som vill ha en behaglig stund vid sidan om seminarierna.